Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів під час закупівлі меблів для навчальних закладів Бердянська

Бердянською місцевою прокуратурою вивчено дані розміщені на сайті Prozorro та на сайтах місцевих органів виконавчої влади щодо закупівель для навчальних закладів та закладів дошкільного виховання.
 
В результаті даного вивчення, прокуратурою були внесені відомості до ЄРДР за ознаками злочину за ч.2 ст.191 КК України, а саме привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.
 
В рамках розслідування встановлено, що у 2019 році відділом освіти виконкому місцевої ради складено договір про закупівлю на суму більше 1 млн. грн. в виробника шкільних меблів, в тому числі парт та стільців, для роботи навчальних закладів міста за Державою програмою «Нова українська школа».
 
Відповідно умов специфікації/технічної характеристики, що є складовою тендерної документації та відповідно до концепції «Нової Української школи» та вимог Наказу МОН, парти повинні бути трикутної форми, форми багатокутника чи ін. форми, що дозволяє швидке компонування парт між собою для роботи в групі, також, стільниця має бути з вирізом з ближнього до учня боку та інші вимоги.
 
Натомість, вивченням договору про закупівлю меблів та візуальним оглядом меблів, які придбані для учнів 1 класів загальноосвітніх шкіл виконкому міської ради, встановлено, що закуплені меблі взагалі не відповідають встановленим законодавством вимогам.
 
Таким, чином, бюджетні кошти витрачені не за цільовим призначенням, придбано предмети, що не відповідають умовам закупівлі та інтересам дітей. Наразі ж, в рамках досудового розслідування встановлюються особи, причетні до розтрати бюджетних коштів.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1818