Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

Засуджено зловмисницю, яка з метою незаконного збагачення організувала пошук дівчат, яких в подальшому схилила до надання інтимних послуг іноземним громадянам

Запорізькою місцевою прокуратурою №2 забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно неповнолітньої особи, яка органом досудового розслідування обвинувачувалась у вчиненні ряду кримінальних правопорушень, пов’язаних із сексуальною експлуатацією дівчат.
 
Судом визнано доведеним, що мешканка Запоріжжя, переслідуючи мету незаконного збагачення, організувала пошук дівчат, яких можливо схилити до надання інтимних послуг іноземним громадянам, та в подальшому перемістити через державний кордон України для подальшої сексуальної експлуатації. З цією метою, обвинувачена протягом 2017-2018 років підшукувала на території Запоріжжя двох дівчат, одна з яких перебувала у неповнолітньому віці, та достовірно знаючи про їх незадовільний майновий стан та збіг інших тяжких сімейних обставин, схилила до надання іноземним громадянам послуг сексуального характеру за кордоном за плату. При цьому, обумовлену суму грошових коштів (відсоток від заробітку) дівчата передавали обвинуваченій за пошук нею так званих «клієнтів».
 
Крім того, даним вироком суду неповнолітню обвинувачену також засуджено за втягнення особи в заняття проституцією за аналогічних обставин, проте вчиненого на території України.
 
Завдяки якісному підтриманню публічного обвинувачення вищевказану особу визнано винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 149, ч.1 ст.303 КК України та з огляду на її каяття, неповнолітній вік, відсутність претензій з боку потерпілих, судом призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробуванням на 2 роки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1959