Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

На лаві підсудних опинився медичний реєстратор, який підробив документ, що дозволило хворій на туберкульоз особі влаштуватись на роботу в дитячий садок

Бердянською місцевою прокуратурою Запорізької області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за  ч.2 ст.358 КК України, а саме за фактом підроблення медичного документу.
 
 В ході досудового розслідування встановлено, що в грудні 2017 року, медичний реєстратор госпрозрахункового відділення з надання платних послуг населенню КУ БМР «Бердянське територіальне медичне об’єднання», не маючи законних підстав, здійснила підроблення офіційного документу - «Особової медичної книжки», в яку внесла завідомо неправдиві відомості про  результати дослідження на туберкульоз.
 
 
Зокрема зловмисниця вказала, що обстежена особа не має патології легень, тобто є здоровою. В результаті  незаконних дій медичного працівника, особа, що як пізніше з’ясувалася була хвора на туберкульоз, працевлаштувалася на посаду інструктора з фізичного виховання в  дошкільний навчальний заклад (дитячий садок).
 
Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено та обвинувальний акт з додатками направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2005