Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Прокуратура вимагає повернути земельну ділянку комунальної форми власності вартістю майже 11 млн. грн.

Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 під час здійснення конституційної функції виявлено порушення вимог земельного законодавства при використанні фізичною особою-підприємцем земельної ділянки загальною площею 0,4733 га по вул. Товариська у Запоріжжі для розташування тимчасово охоронюваної платної автостоянки загальною вартістю 10,8 млн. грн.
 
Установлено, що відповідно до інформації Управління з питань земельних відносин Запорізької міської ради, між вищезгаданим ФОП та Запорізькою міською радою укладався договір оренди землі строком до 27.03.2008. Проте, суб’єкт господарювання після закінчення дії указаного договору оренди, продовжував використовувати указану земельну ділянку у комерційних цілях. Будь-яких актів приймання-передачі земельної ділянки після закінчення строку дії договору оренди не складалось.
 
Враховуючи виявлені порушення, місцевою прокуратурою підготовлено та пред’явлено до господарського суду Запорізької області позовну заяву в інтересах держави в особі Запорізької міської ради до ФОП про зобов’язання повернути земельну ділянку комунальної форми власності вартістю 10,8 млн. грн.
 
Ухвалою господарського суду Запорізької області відкрито провадження у справі за позовом місцевої прокуратури та призначено підготовче засідання.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1987