Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2019

Повідомлено про підозру групі осіб, які привласнили державні кошти у особливо великих розмірах

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництва у  кримінальному провадженні за підозрою осіб у вчиненні у складі організованої групи, злочинів, пов’язаних із заволодінням державними коштами ВП «ЗАЕС» ДП НАЕК «Енергоатом».
 
Встановлено, що уродженець Російської Федерації, протягом 2016-2017 років, на території Запоріжжя з метою незаконного збагачення, організував злочинну групу, до якої залучив у різний період часу щонайменше двох осіб. Вказані особи організовували схему «поставок» продукції на ВП «ЗАЕС», яка вже була в наявності у підприємства, за що отримували не малі державні кошти. Збитки від злочинної діяльності організованої групи склали понад 1 мільйон 300 тисяч гривень.
 
Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 1 ст. 366, ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191  Кримінального кодексу України, а саме привласненням майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованого групою, складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, закінченому замаху на привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, повторно, організованою групою.
 
Наразі зловмисникам повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває.
 
Довідково:
Санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2022