Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2018

Прокуратура домоглась відшкодування державі збитків, завданих самовільним зайняттям земельних ділянок, на суму майже 100 тис. грн.

Куйбишевським відділом Бердянської місцевої прокуратури вживаються регулярні заходи, спрямовані на виявлення фактів порушень вимог земельного законодавства.
 
Зокрема упродовж поточного року встановлено чотири факти самовільного зайняття земельних ділянок на території Більмацького району - загальною площею 36 гектар та Розівського району – загальною площею 24 гектари.
 
За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження.
 
Завдяки належному процесуальному керівництву у кримінальних провадженнях, за вказаними фактами встановлено осіб, які здійснили самовільне зайняття земельних ділянок та залучено інспектора Держгеокадастру в Запорізькій області, яким проведено перевірку з питань додержання вимог земельного законодавства. За результатами перевірки особам нарахована сума спричинених збитків державі за самовільне зайняття земельних ділянок. Останніх притягнено до адміністративної відповідальності та нараховано шкоду завдану державі на загальну суму 92 тис. грн.
 
На даний час вказана сума відшкодована у повному обсязі до державного бюджету.
 
Робота на вказаному напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2114