Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2018

Повідомлено про підозру арбітражному керуючому – ліквідатору одного з ПрАТ, який розтратив майно підприємства на суму понад 146 млн. грн., а також його змовнику

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розслідуваному СВ УСБУ в Запорізькій області за фактом протиправних дій з майном одного з ПрАТ, яке перебувало у заставі (іпотеці) державного банку АТ «Укрексімбанк» за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364-1 КК України.
 
За результатами проведення ряду слідчих та розшукових дій прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України арбітражному керуючому – ліквідатору вищезгаданого ПрАТ, яким розтрачено майно підприємства на суму понад 146 мільйонів гривень, яке перебувало у його віданні як ліквідатора, та було в заставі державного банку.
 
У зв’язку з переховуванням підозрюваного від органу досудового розслідування, вказану особу оголошено у розшук та отримано дозвіл суду на його затримання.
 
Також, у ході розслідування прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 КК України посадовій особі Української універсальної біржі у зловживанні повноваженнями з метою одержання неправомірної вигоди на користь третіх осіб, який вступив у злочинну змову з ліквідатором вищезгаданого ПрАТ та незважаючи на обізнаність про наявність ухвали слідчого судді про накладення арешту на майно ПрАТ організував продаж цього майна, яке перебувало у заставі державного банку. Наразі останнього відсторонено від посади.
 
На даний час досудове розслідування вказаного кримінального провадження триває, проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2376