Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

Прокуратура вимагає повернути до державної власності земельну ділянку вартістю майже 2 млн. грн.

Господарським судом Запорізької області відкрито провадження у справі за позовом керівника Запорізької місцевої прокуратури 2 до фермерського господарства, яким незаконно використовується земельна ділянка, з вимогою щодо повернення землі до державної власності.
 
 
Запорізькою місцевою прокуратурою № 2, за результатами вивчення стану законності у сфері земельних відносин, встановлено, що громадянину в 1992 році було надано в користування земельну ділянку площею 50 га для ведення фермерського господарства, а в 2014 році вказаний rpомадянин помер.
 
Разом з цим, фермерське господарство з часу смерті законного землекористувача, продовжує утримувати та використовувати вказану земельну ділянку, у тому числі для вирощування сільгоспкультур, цим самим незаконно, без відповідної правової підстави заволоділо нею.
 
Внаслідок незаконного використання ФГ вказаної земельної ділянки, тим більше за ставками податку, що не відповідають середньому розміру ставки річної орендної плати, економічним інтересам держави завдаються суттєві збитки у вигляді ненадходження належних платежів за користування цією землею до місцевого бюджету.
 
З огляду на виявлені порушення місцевою прокуратурою було подано позовну заяву про витребування із незаконного володіння фермерським господарством земельної ділянки площею майже 50 га та вартістю 1,9 млн. грн.
 
Наразі справа перебуває у провадженні господарського суду Запорізької області.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2131