Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

Прокуратура домоглась стягнення з підприємства до місцевого бюджету 685 тис. грн. доходу від безпідставно набутого майна

На днях, 7 вересня, рішенням господарського суду Запорізької області задоволено позовну заяву Запорізької місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Запорізької міської ради, до одного із приватних підприємств та стягнуто 685 тис. грн. доходу від безпідставно набутого майна.
 
Запорізькою місцевою прокуратурою №1 було встановлено, що одним із приватних підприємств у квітні минулого року придбано будівлі і споруди, розташовані на земельній ділянці комунальної власності площею 1,3404 га по вулиці Миколи Краснова у Шевченківському районі Запоріжжя.
 
У той же час, заходи щодо оформлення права користування відповідною земельною ділянкою на якій розміщені придбані споруди, підприємством не вживались. Більше того, вказане приватне підприємство за понад рік фактичного користування земельною ділянкою до місцевого бюджету не сплатило жодної гривні.
 
У зв’язку із цим, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади міста Запоріжжя, у травні цього року Запорізькою місцевою прокуратурою №1 пред’явлено до господарського суду області позовну заяву про стягнення до бюджету міста 685 тис. грн. за фактичне користування земельною ділянкою (дохід від безпідставно набутого майна).
 
Під час розгляду справи у суді, відповідачем неодноразово подавалися безпідставні клопотання, у тому числі про залишення позову без розгляду, які обґрунтовано судом відхилено. 
 
Незважаючи на вказане, завдяки активній позиції прокурорів, які підтримували позов, рішенням господарського суду Запорізької області позов Запорізької місцевої прокуратури №1 задоволено у повному обсязі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1872