Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2018

Повідомлено про підозру голові Запорізької обласної організації товариства сприяння оборони України, який зловживаючи службовим становищем допустив розтрату майна на майже 2,9 млн. грн.

За належного процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури №2 проведено досудове розслідування та сьогодні, 30 липня, повідомлено про підозру голові Запорізької обласної організації товариства сприяння оборони України (далі ЗООТСОУ) за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами зловживання службовим становищем головою ЗООТСОУ допущено розтрату ввіреного майна організації, а саме: об’єктів нерухомого майна, балансова вартість яких складає майже 2,9 млн. грн. чим завдано значної матеріальної шкоди ГО «ТСО України».
 
Наразі Запорізькою місцевою прокуратурою №2 до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя скеровано клопотання про застосування відносно голови ЗООТСОУ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.
 
Досудове розслідування триває, найближчім часом обвинувальний акт відносно зазначеної особи буде направлено до суду для розгляду.
 
У випадку визнання голови ЗООТСОУ винним у вчиненні вказаного злочину йому загрожує покарання на строк від 7 до 12 років позбавлення волі  з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 5883