Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2018

Прокуратура Запорізької області захистила берег Каховського водосховища від незаконного вибуття з комунальної власності

Органами прокуратури області скасовано у судовому порядку рішення сільської ради, яким у десять разів від законодавчо встановленого нормативу зменшено розмір прибережної захисної смуги Каховського водосховища та, тим самим, попереджено у подальшому незаконне вибуття із комунальної власності земель водного фонду.
 
Так, Запорізький окружний адміністративний суд погодився з доводами прокурора щодо незаконності рішення Іванівської сільської ради Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області від 09.10.2015 №2 «Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги Каховського водосховища в межах населеного пункту с. Іванівка».
 
Зокрема зазначеним рішенням сільська рада встановила ширину прибережної захисної смуги Каховського водосховища в межах села Іванівка у розмірі 10 метрів проти законодавчо унормованого - 100 метрів від урізу води.
 
Також суд погодився з доводами прокурора, що затверджений оскаржуваним рішенням сільської ради проект землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги Каховського водосховища не пройшов встановлену процедуру погодження з органами Мінприроди та Держводагенства, а також обов’язкову державну експертизу.
 
Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 14.05.2018 задоволено позов керівника Енергодарської місцевої прокуратури в інтересах держави, визнано незаконним та скасовано рішення Іванівської сільської ради від 09.10.2015 №2 «Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги Каховського водосховища в межах населеного пункту с. Іванівка».
 
Внаслідок скасування вказаного рішення сільської ради збережено природоохоронний статус 100 метрової прибережної захисної смуги Каховського водосховища довжиною близько 5 кілометрів в межах с. Іванівка та визначену законодавством заборону на їх передачу у приватну власність.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2340