Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2018

Заступник начальника та колишній співробітник відділу УКБ Запорізької облдержадміністрації, а також директор ТОВ опинились на лаві підсудних за розтрату та заволодіння державними коштами на суму понад 1,5 млн грн

Прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням заступника начальника відділу Управління капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, колишнього головного спеціаліста вказаного управління у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, а також директора одного з ТОВ у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, та ч.5 ст.191 КК України, а саме у службовому підробленні та розтраті і заволодінні державними коштами у особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані службові особи УКБ Запорізької ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили привласнення та розтрату грошових коштів на суму понад 1,5 млн. грн.
 
Так, УКБ Запорізької ОДА та одним з ТОВ було укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме будівництво дитячого садку на 140 місць в смт. Балабине, Запорізького району Запорізької області.
 
Згодом, директор ТОВ, з метою заволодіння бюджетними коштами, маючи умисел на складання та видачу завідомо неправдивого офіційного документу, зловживаючи своїм службовим становищем, усвідомлюючи, що роботи за договором ТОВ не виконано, вніс до офіційних документів – актів виконаних робіт, завідомо недостовірні відомості про виконання будівництва, яке в дійсності виконано не було.
 
В свою чергу, працівник відділу УКБ Запорізької ОДА та заступник начальника УКБ Запорізької ОДА, вчиняючи дії спрямовані на розтрату та заволодіння бюджетними коштами, підписали зазначені акти, на підставі яких у подальшому перераховано на рахунок ТОВ грошові кошти у якості сплати за виконані роботи, які фактично не були виконані. В результаті чого державі спричинено збитки на суму понад 1,5 млн. грн.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2317