Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2018

На лаві підсудних опинились шестеро представників організованої злочинної групи, які з метою особистої наживи вчиняли дії щодо звідництва для розпусти та сутенерство

Слідчим відділом прокуратури Запорізької області закінчено досудове розслідування та до суду направлено обвинувальний акт за ч.2 ст. 302, ч.3 ст.303 КК України у кримінальному провадженні стосовно 6 осіб, які упродовж 2017 року в складі організованої злочинної групи, з метою створення та утримання на території Запоріжжя місця розпусти та особистої наживи, вчиняли дії щодо звідництва для розпусти та сутенерство.
 
Так, у 2016 році мешканець м. Маріуполь Донецької області разом із своєю співмешканкою її сестрою та 3 мешканками Запоріжжя, зорганізувались у стійку злочинну групу та з метою отримання особистої наживи, підшукали та орендували у місцевої мешканки Запоріжжя 3-х поверховий будинок, який в подальшому облаштували під місце розпусти, де особи жіночої статі надаватимуть клієнтам сексуальні послуги за грошову винагороду.
 
В подальшому, в мережі Інтернет створили інтернет-сайт на якому розмістили оголошення щодо функціонування місця розпусти та контактні телефони. Продовжуючи реалізацію свого злочинного плану підшукали близько 30 осіб жіночої статі, які надаватимуть сексуальні послуги за грошові кошти, а також водіїв в та адміністраторів для місця розпусти.
 
Відповідно до заздалегідь розробленого плану організатором та учасниками злочинної групи, сексуальні послуги надавались особами жіночої статі не тільки у місці розпусти на території Запоріжжя, а й в інших місцях, на вимогу клієнтів.
 
Упродовж 2017 року учасники організованої групи отримали прибуток на загальну суму приблизно 5 600 000 грн., який в подальшому розділяли між собою.
 
Обвинуваченим загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2541