Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2018

Прокуратура домоглась повернення у державну власність земельних ділянок історико-культурного призначення вартістю 6,5 млн. грн.

Рішенням Михайлівського районного суду Запорізької області задоволено позов Енергодарської місцевої прокуратури про повернення у державну власність земельних ділянок історико-культурного призначення (курганів) площею 0,0628 га вартістю 6,5 млн. грн., набрало законної сили.
 
Енергодарською місцевою прокуратурою встановлено, що археологічні пам’ятки перейшли у приватну власність наприкінці 90-х років під час розпаювання земель на території Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області.
 
При цьому, кургани не були виділені у державних актах на право  приватної власності на землю, а охоронні зобов’язання щодо них не визначалися.
 
З метою повернення пам’яток археології державі, Енергодарська місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати раніше виданий державний акт на право приватної власності на історичні землі недійсним та повернути на користь держави земельні ділянки.
 
На даний час вживаються заходи щодо фактичного передання земельних ділянок державі.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2457