Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2018

Прокуратурою області вживаються заходи щодо прийняття законних рішень у кримінальному провадженні стосовно учасників мітингу під час Революції Гідності під Запорізькою облдержадміністрацією

Прокуратурою Запорізької області вживаються заходи щодо прийняття законних рішень у кримінальному провадженні стосовно учасників мітингу, який мав місце під час Революції Гідності біля Запорізької обласної державної адміністрації 26 січня 2014 року.
 
Так, ще у березні 2017 року до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя направлені клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження стосовно учасників мирних зібрань на підставі Закону України «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визначення такими, що втратили чинність деяких законів України» та на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України, у зв’язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.
 
Розгляд клопотань по суті упродовж 2017 року постійно переносився у зв’язку з тим, що відповідно до автоматизованої системи документообігу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розгляд клопотань розподілявся на суддів, які не мали право їх розглядати, оскільки раніше розглядали матеріали кримінального провадження щодо учасників мирних акцій протесту.  Цими суддями заявлені самовідводи, які задоволені.
 
Нарешті автоматизованою системою документообігу визначено суддю для розгляду вказаних клопотань, які призначено до розгляду на 15 год. 30 хв. 22.01.2018 та 15 год. 00 хв. 23.01.2018.
 
Просимо всіх учасників процесу вчасно прибути до зали суду для розгляду клопотань по суті.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2250