Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2017

Правоохоронці виявили будівлю, в якій незаконно утримувались люди

Під час досудового розслідування кримінального провадження  Бердянською місцевою прокуратурою спільно з Бердянським ВП ГУНП в області на підставі ухвали слідчого судді Бердянського міськрайонного суду проведено обшук за визначеною адресою у місті Бердянськ.
 
В ході обшуку встановлено, що вказана територія по периметру огороджена високим бетонним парканом з колючим дротом. На території вищезгаданої адреси в одному із приміщень з ґратами на вікнах та парадної двері виявлено тримання у не волі близько 17 осіб. Під час опитування 3 особи пояснили, що вищезазначене помешкання винаймає громадське об’єднання «Допомога Запоріжжя» для надання послуг з лікування наркотичної та алкогольної залежності, де вони утримуються проти своєї волі більш ніж як 4 місяці. Відповідальні особи наведеного громадського об’єднання будь яких дозвільних документів про надання вказаних послуг на вимогу правоохоронців не надано.
 
З особами, які незаконно утримувались, проводяться невідкладні слідчі дії та від них прийнято заяви про вчинення злочину, а саме незаконне позбавлення волі.
 
Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.146 КК України за фактом незаконного позбавлення волі та утримання протягом тривалого часу вказаних осіб.
 
На теперішній час особа яка незаконно утримувала 4 осіб, затримана в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Бердянською місцевою прокуратурою здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2764