Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2017

Прокуратура попередила спроби перешкодити ефективній діяльності ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат»

Прокуратура області домоглась захисту інтересів держави, як головного акціонера ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», та вкотре попередила спроби перешкодити його ефективній роботі.
 
Так, встановлено, що господарським судом Запорізької області 06.07.2017 задоволено позов власника 0,0002% акцій ПАТ «ЗАлК». Визнано недійсним рішення наглядової ради цього товариства, яким зобов'язано генерального директора здійснювати закупівлю робіт та послуг у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі».
 
Прокуратура області відповідне судове рішення оскаржила в апеляційному порядку з тих підстав, що власником 68,01% акцій ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» є держава Україна. Спірне рішення наглядової ради направлене на ефективне та прозоре здійснення закупівель, запобігання зловживанню однією особою своїми повноваженнями на укладення договорів на вкрай невигідних умовах, перевитрат коштів, і, як наслідок, зменшення прибутку товариства та дивідендів його акціонерів. Натомість, під час розгляду спору, не встановлено жодних фактів порушення прав та інтересів позивача, як акціонера ПАТ «ЗАлК».
 
Донецький апеляційний господарський суд з вказаними доводами прокурора погодився та своєю постановою апеляційну скаргу прокуратури Запорізької області задовольнив. Скасував рішення господарського суду Запорізької області від 06.07.2017 та відмовив в задоволенні позову про визнання недійсним рішення наглядової ради ПАТ «ЗАлК» в частині зобов’язання генерального директора здійснювати закупівлю робіт та послуг у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі».

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2292