Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2017

За фактом вибуху на ПАТ «Запоріжкокс» розпочато кримінальне провадження

За фактом вибуху, що стався 16.03.2017 на території комбінату ПАТ «Запоріжкокс», внаслідок якого загинули 4 працівники, внесено відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).
 
Так, вчора працівниками ТОВ «Пром-Інтегра» на підставі договору підряду на території цеху по відбору та очищенню коксового газу ПАТ «Запоріжкокс», проводився поточний ремонт та технічне обслуговування обладнання.
 
Близько 15 години під час проведення зварювальних робіт стався вибух збірника води, в якому містився охолоджений технологічний коксовий газ, внаслідок чого загинули 4 працівника товариства-підрядника.
 
Після цього на місце події виїхали перший заступник прокурора Запорізької області В. Карман, керівник Запорізької місцевої прокуратури № 1 І. Бутенко, керівництво ГУНП в області, Заводського ВП Дніпровського ВП ГУНП в області та слідчо-оперативна група у повному складі.
 
Попередньою причиною вибуху є порушення технологічного регламенту під час проведення вогневих робіт.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділенням ГУНП в області за процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
В порядку ст.208 КПК України затримано 3 особи – 2 керівника структурних підрозділів підприємства та працівник підрозділу ГУ ДСНС у Запорізькій області.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3959