Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2016

Попереджено незаконне витрачання 3,5 млн бюджетних гривень

           Прокуратурою Запорізької області під час вирішення питання щодо наявності підстав для представництва інтересів держави в суді  попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 3,5 млн грн.
 - Опрацюванням інформації, розміщеної у відкритих єдиних державних реєстрах, встановлено, що у грудні минулого року управлінням капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації проведено процедуру відкритих торгів по закупівлі робіт з реконструкції водопроводів с. Вільне, ст. Кирпотіно, с. Новотавричеське Оріхівського району, - повідомив прокурор відділу прокуратури Запорізької області Ярослав Корсік.
Переможцем цієї процедури закупівлі визнано приватне підприємство, з яким 25 грудня минулого року укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти  на загальну суму 3,5 млн грн.
Разом з тим, за результатами вивчення документації процедури закупівлі встановлено, що приватне підприємство –  переможець не відповідав кваліфікаційним критеріям процедури закупівлі, які були висунуті замовником, а саме не мав досвіду виконання аналогічних договорів.
         Однак ці обставини були залишені поза увагою замовником –   управлінням капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, яким не тільки не відхилено пропозицію приватного підприємства на підставі ч. 1 ст. 29 «Про здійснення державних закупівель», а й визнано його переможцем закупівлі.
         За результатами втручання прокуратури області договір про закупівлю робіт за державні кошти розірвано за взаємною згодою сторін додатковою угодою. Ти самим попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 3,5 млн грн.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2874