Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2015

Прокуратура домоглася реального строку ув’язнення для чиновника - хабарника

За принципової позиції прокуратури апеляційний суд Запорізької області призначив реальну міру покарання у вигляді 5 років ув’язнення колишньому начальнику управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктору Жуку, обвинуваченому в хабарництві. Про це повідомив старший прокурор відділу прокуратури Запорізької області Федір Євсюков.
Нагадаємо, в січні 2013 року працівники прокуратури та СБУ затримали під час отримання хабара у сумі 50 тисяч гривень начальника УКСу облдержадміністрації. Гроші були сплачені директором приватного підприємства за подальше бюджетне фінансування підприємства з боку цього управління Запорізької ОДА за договором підряду на будівництво поліклініки в одному з районів області. А всього чиновник вимагав у підрядника 80 тисяч гривень.
Зловмиснику було повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за ч.3 ст.368 КК України. В лютому 2013 року прокуратура затвердила та передала до Орджонікідзевського райсуду м. Запоріжжя обвинувальний акт стосовно екс-чиновника. Судовий розгляд провадження тривав більше року і завершився винесенням обвинувального вироку, яким В. Жука було засуджено до умовної міри покарання.
Однак прокуратура зайняла принципову позицію в тому, що винний в корупційних діях повинен отримати реальне покарання. Тому рішення райсуду було оскаржено в апеляційному суді.
Вчора, 11 лютого, результатами розгляду апеляційної скарги прокурора В. Жука визнано винним в одержанні хабара. Окрім 5 років ув’язнення, суд позбавив екс-чиновника права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки, з конфіскацією усього майна, яке належить засудженому на праві власності, та з позбавленням рангу державного службовця.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прокуратура домоглася реального строку ув’язнення для чиновника - хабарника
кількість переглядів: 3173