Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2014

За позовом прокуратури суд стягнув з боржника на користь Аграрного фонду понад 600 тисяч гривень

За позовом прокуратури Запорізької області приватне акціонерне товариство «Аграрний дім» сплатило Аграрному фонду України понад 600 тисяч гривень штрафу за невиконаний контракт з постачання зерна. Про це повідомила начальник відділу прокуратури області Кристина Токмакова.
Встановлено, що в 2012 році аграрії зобов’язалися поставити до Фонду понад 1700 тон пшениці, за що отримали аванс у півтора мільйони гривень. Однак пізніше компанія в односторонньому порядку відмовилася від виконання контракту. І хоча аванс повернули, згідно з умовами контракту до порушників необхідно було застосувати штрафні санкції. Тому прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з «Аграрного дому» встановленої суми штрафу.
Справа неодноразово розглядалася в судах різної інстанції. І лише в серпні цього року за наслідками нового повторного розгляду Донецький апеляційний господарський суд частково задовольнив позовні вимоги прокуратури і постановив стягнути з підприємства на користь Аграрного фонду більше 600 тисяч гривень.
Наразі рішення суду повністю виконано – визначені кошти були стягнуті з боржника Державною виконавчою службою та перераховані Аграрному фонду України.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2713