Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2014

Запорізькі правоохоронці припинили діяльність групи, яка займалась збутом зброї та бойових припасів

Завдяки вжитим правоохоронцями Запорізької області заходам припинено діяльність групи осіб, яка займалась збутом вогнепальної зброї та бойових припасів, - внаслідок проведеної операції в рамках провадження за ч.1 ст.263 КК України, до якої були залучені оперативні співробітники УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області, в тому числі спецпідрозділу «Сокіл», та управління СБУ в Запорізькій області, вчора викрито та затримано групу осіб, причетних до вчинення цього злочину. Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Артем Лавренко.
За результатами проведених одночасно на території декількох областей обшуків вилучено цілий арсенал зброї, зокрема - 5 гранатометів РПГ, 15 автоматів Калашникова, 4 кулемета Дехтярьова, 9 пістолетів, 124 гранати, понад 4 кг вибухової речовини, 28 артилерійських снарядів, понад 3400 патронів різних калібрів, 7 штик-ножів тощо. Сьогодні Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя за клопотанням прокуратури одному з семи затриманих на період досудового розслідування обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Найближчим часом питання запобіжних заходів буде вирішено стосовно всіх, і прокуратура буде орієнтувати суд на тримання членів групи під вартою.
Нагадаємо, прокуратура Запорізької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.263 КК України (незаконне зберігання та збут вогнепальної зброї та бойових припасів), відкритому у березні цього року та розслідуваному ГУМВС України в Запорізькій області.
Прес-служба прокуратури Запорізької області

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2955