Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2014

На Запоріжжі задоволено прокурорський позов в інтересах держави на суму майже 17 мільйонів гривень

     Прокуратурою Запорізької області внаслідок вжитих заходів представницького характеру забезпечено попередження незаконного витрачання з бюджету кошів на суму майже 17 мільйонів гривень.
     Так, Господарським судом Запорізької області задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Державної пенітенціарної служби України до Вільнянського слідчого ізолятора Управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізькій області та ТОВ «Хортиця-21». Визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів, ухвалене з численними порушеннями процедури закупівлі. Крім того, визнано недійсним договір підряду щодо закупівлі на вказану суму робіт по будівництву режимного корпусу (добудова), укладеного з суб’єктом господарювання, у якого відсутні необхідні матеріальні та трудові ресурси. Також доведено у суді факт участі у торгах суб’єктів господарювання, які є пов’язаними особами, мали одного засновника, засоби зав’язку та ідентичні документи у складі їх пропозицій.
     Наразі за дорученням прокуратури області територіальним органом Антимонопольного комітету України проводиться перевірка щодо порушення учасниками торгів антиконкурентного законодавства, що привели до спотворення результатів торгів.


Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2305