Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 

Стан розгляду запитів про доступ до публічної інформації за період 2012 рік - 2013 рік

 
 
 
 
Звіт
про роботу прокуратури Запорізької області з питань забезпечення доступу
до публічної інформації за 11 місяців 2012 року
 
 
Протягом 11 місяців поточного року органами прокуратури області розглянуто 78 запитів про доступ до публічної інформації, з яких задоволено з наданням відповідної інформації 34 запити (43,6%), надано роз’яснення за 41 запитом (52,6%), відмовлено в наданні інформації за 3 запитами (3,8%). Направлені іншим розпорядникам інформації 20 запитів, з яких підпорядкованим прокурорам - 7 запитів.
 
При цьому безпосередньо апаратом прокуратури області розглянуто 48 запитів, з них: задоволено з наданням відповідної інформації - 20 запитів (41,6%), надано роз’яснення - по 28 запитах (58,4%). За двома запитами у зв’язку з обробкою великих обсягів інформації строк розгляду продовжувався до 20 робочих днів. Надіслано іншим розпорядникам 8 запитів, з яких 6 запитів направлено підпорядкованим прокурорам.
 
За категоріями запити, розглянуті прокуратурою області, стосувались питань: правозахисної діяльності - 8 (16,7%); досудового слідства -11 (23,1%); підтримання державного обвинувачення в суді – 1 (2%); з питань представництва інтересів громадян та держави в суді -2 (4,1%); з питань організаційно-розпорядчої діяльності -4 (8,3%); з кадрових питань -1(2%): інших питань – 21 (43,8%) запитів.
 
Міжміськрайпрокурорами протягом 11 місяців поточного року розглянуто 30 запити на інформацію, з них: задоволено з наданням відповідної інформації - 14 запитів (46,6%), надано роз’яснення - по 13 запитах (43,4%), відмовлено в наданні інформації за 3 запитами (10%). Іншим розпорядникам прокурорами направлено 12 запитів.
 
Усі запити розглянуті у визначений Законом строк.
 
Випадків оскарження дій прокуратури області та міжміськрайпрокурорів як розпорядників інформації в судовому порядку протягом поточного року не було.
 
До порушників вимог чинного законодавства про доступ до публічної інформації органами прокуратури області вживалися заходи, передбачені статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 11 місяців 2012 року органами прокуратури області складено 17 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.212-3 КУпАП. Безпосередньо структурними підрозділами апарату прокуратури області складено 2 протоколи. За результатами розгляду протоколів до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.
 
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації, що надійшли
до прокуратури Запорізької області за жовтень 2012 року
 
 
Протягом жовтень 2012 року до апарату прокуратури області надійшло 7 запитів про доступ до публічної інформації, з яких: поштою - 2; електронною поштою -5.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались : питань досудового слідства - 2; з питань правозахисної діяльності – 3; з інших питань – 2.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації - 5 запитів, надано роз’яснення - по 2 запитах.
 
За категоріями запитувачів: від фізичних осіб надійшли – 3 запити; від засобів масової інформації надійшли – 4 запити.
 
 
 
 
 
Звіт
про роботу прокуратури Запорізької області з питань забезпечення доступу
до публічної інформації за 9 місяців 2012 року
 
 
 
 
Протягом 9 місяців поточного року органами прокуратури області розглянуто 55 запитів про доступ до публічної інформації, з яких задоволено з наданням відповідної інформації 24 запитів (43,7%), надано роз’яснення за 29 запитами (52,7%), відмовлено в наданні інформації за 2 запитами (3,6%). Направлені іншим розпорядникам інформації 11 запитів, з яких підпорядкованим прокурорам - 4 запити.
 
При цьому безпосередньо апаратом прокуратури області розглянуто 32 запитів, з них: задоволено з наданням відповідної інформації - 13 запитів (40,7%), надано роз’яснення - по 19 запитах (59,3%). За одним запитом у зв’язку з обробкою великих обсягів інформації строк розгляду продовжувався до 20 робочих днів. Надіслано іншим розпорядникам 4 запити, з яких 3 запити направлено підпорядкованим прокурорам. На кінець звітного періоду на розгляді перебувають 3 запити, з яких 1 у зв’язку з відстрочкою в задоволені запиту.
 
За категоріями запити, розглянуті прокуратурою області, стосувались питань: правозахисної діяльності - 3 (9,4%); досудового слідства -9 (28,2%); підтримання державного обвинувачення в суді – 1 (3,1%); з питань представництва інтересів громадян та держави в суді -1 (3,1%); інших питань – 18 (56,2%) запитів.
 
Міжміськрайпрокурорами протягом 9 місяців поточного року розглянуто 23 запити на інформацію, з них: задоволено з наданням відповідної інформації - 11 запитів (47,9%), надано роз’яснення - по 10 запитах (43,5%), відмовлено в наданні інформації за 2 запитами (8,6%). Іншим розпорядникам прокурорами направлено 7 запитів.
 
За категоріями запити, розглянуті міжміськрайпрокурорами, стосувались питань: правозахисної діяльності - 11 (47,9%); досудового слідства - 3 (13%); з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 1 (4,3%); кадрових питань - 1 (4,3%); інших питань – 7 (30,5 %).
 
Усі запити розглянуті у визначений Законом строк.
 
Випадків оскарження дій прокуратури області та міжміськрайпрокурорів як розпорядників інформації в судовому порядку протягом поточного року не було.
 
До порушників вимог чинного законодавства про доступ до публічної інформації органами прокуратури області вживалися заходи, передбачені статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 9 місяців 2012 року органами прокуратури області складено 15 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.212-3 КУпАП. Безпосередньо структурними підрозділами апарату прокуратури області складено 2 протоколи. За результатами розгляду протоколів до відповідальності притягнуто 8 посадових осіб.
 
 
 
 
Звіт
про розгляд  запитів про доступ до публічної інформації, що надійшли до органів прокуратури Запорізької області протягом  12 місяців 2012  року
 
 
Протягом  минулого року органами прокуратури  області розглянуто 87 запитів про доступ до публічної інформації, з яких задоволено з наданням відповідної інформації 38 запити (43,5%), надано роз’яснення за  44 запитами (50,5%), відмовлено в наданні інформації за 5 запитами (6%). Направлені іншим розпорядникам інформації 24 запитів, з яких підпорядкованим прокурорам - 8 запитів.
 
При цьому  безпосередньо апаратом прокуратури області розглянуто 53 запити, з них: задоволено  з наданням відповідної інформації - 21 запит (39,5%), відмовлено в наданні інформації – 2 (4%),  надано роз’яснення - по 30 запитам (56,5%). За двома запитами у зв’язку з обробкою великих обсягів інформації строк розгляду продовжувався до 20  робочих днів. Надіслано іншим розпорядникам 8 запитів, з яких 6 запитів направлено підпорядкованим прокурорам.
 
За категоріями запити,  розглянуті прокуратурою області, стосувались питань: правозахисної діяльності - 9 (17%); досудового слідства -14 (26%); підтримання державного обвинувачення в суді –1 (2%); з питань представництва інтересів громадян та держави в суді -2 (4%);  з питань організаційно-розпорядчої  діяльності - 4 (7,5%); з кадрових питань - 1 (2%): інших питань –22 (41,5%) запити.
 
Міжміськрайпрокурорами  протягом 12 місяців 2012 року розглянуто 34 запити на інформацію, з них: задоволено  з наданням відповідної інформації - 17 запитів (50%), надано роз’яснення - по 14 запитах (41%), відмовлено в наданні інформації за 3 запитами (9%). Іншим розпорядникам прокурорами направлено 16 запитів, з яких підпорядкованим прокурорам - 1.
 
За категоріями запити,  розглянуті міськрайпрокурорами, стосувались питань: правозахисної діяльності - 19 (56%); досудового слідства - 3 (9%); з питань представництва інтересів громадян та держави в суді -1 (3%);  з кадрових питань -1 (3%): інших питань – 10 (29%) запити.
 
Усі запити розглянуті у визначений Законом строк.     
 
Випадків оскарження дій прокуратури області та міжміськрайпрокурорів як розпорядників інформації в судовому порядку протягом поточного року не було.
 
До порушників вимог чинного законодавства про доступ до публічної інформації органами прокуратури області вживалися заходи, передбачені статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 12 місяців 2012 року органами прокуратури області складено 18 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.212-3 КУпАП. Безпосередньо структурними підрозділами апарату прокуратури області складено 2 протоколи.  За результатами розгляду протоколів до відповідальності притягнуто 11 посадових осіб.
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації,
що надійшли до прокуратури Запорізької області протягом січня 2013  року
 
 
Протягом січня 2013 року до апарату прокуратури області надійшло 6 запитів, з яких: поштою отримано -2, електронною поштою -4.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались питань: досудового слідства -2; з питань підтримання державного обвинувачення -1; з інших питань – 3 запити. 
 
З розглянутих запитів задоволено  з наданням відповідної інформації -  3 запити, надано роз’яснення - по 3 запитам.
 
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації,
що надійшли до прокуратури Запорізької області протягом лютого 2013 року
 
 
Протягом лютого 2013 року до апарату прокуратури області надійшло 11 запитів, з яких: на прийомі отримано -2; поштою отримано -4, електронною поштою -5.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались питань: досудового слідства -5; з питань представництва інтересів громадян та держави в суді -1; з інших питань – 5 запитів.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації - 6 запитів, надано роз’яснення - по 2 запитах, відмолено в надані інформації – по 3 запитах.
 
 
 
 
 
Звіт
 
за запитами про доступ до публічної інформації,
що надійшли до органів прокуратури Запорізької області протягом січня-березня 2013 року
 
 
Протягом січня-березня 2013року до органів прокуратури Запорізької області надійшло 28 запитів про доступ до публічної інформації, з яких: надано інформацію по 14 запитам; надано роз’яснення по 11 запитам; відмовлено в задоволені по 3 запитах.
 
Направлені іншим розпорядникам інформації 1 запит, з яких підпорядкованим прокурорам - 1. На кінець звітного періоду на розгляді перебував 1 запит.
 
 
За категоріями запити, які розглянуто органами прокуратури області, стосувались: питань правозахисної діяльності – 6; питань досудового слідства   – 7; питань підтримання державного обвинувачення в суді – 1; представництва громадян та держави в суді - 1; інших питань – 13 запитів.
 
 
Безпосередньо апаратом прокуратури області розглянуто 20 запитів, з яких: задоволено з наданням відповідної інформації 9 запитів, надано роз’яснення по 8 запитах, відмовлено в наданні інформації по 3 запитах. На кінець звітного періоду на розгляді перебував 1 запит.
 
 
За категоріями запити, які розглянуто апаратом прокуратури області, стосувались: питань досудового слідства – 7; питань підтримання державного обвинувачення в суді – 1; представництва громадян та держави в суді -1; інших питань – 11 запитів.
 
 
Усі запити розглянуті у визначений Законом строк.
 
 
За порушення вимог чинного законодавства про доступ до публічної інформації органами прокуратури області вживалися заходи, передбачені статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
 
За 3 місяці поточного року органами прокуратури області складено 3 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.212-3 КУпАП.
 
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації,
що надійшли до прокуратури Запорізької області протягом квітня 2013 року
 
 
Протягом квітня 2013 року апаратом прокуратури області розглянуто 3 запити на отримання публічної інформації.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались: питань підтримання державного обвинувачення в суді - 1; з інших питань – 2.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації -  1 запит, надано роз’яснення - по 2 запитах.
 
На кінець звітного періоду на розгляді у старшого прокурора прокуратури області з питань забезпечення доступу до публічної інформації знаходиться 1 запит.
 
Переважна більшість запитів надійшла від громадян – 2 (1 – електронною поштою, 1 – на особистому прийомі). Від засобів масової інформації 1 запит ( факсимільним зв’язком).
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації, що надійшли
до прокуратури Запорізької області протягом травня 2013 року
 
 
Протягом травня 2013 року апаратом прокуратури області розглянуто 2 запити на отримання публічної інформації, які надійшли електронною поштою, з них: від громадян – 1; від засобів масової інформації – 1.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались інших питань – 2.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації – 2 .
 
На розгляді у старшого прокурора прокуратури області з питань забезпечення доступу до публічної інформації знаходиться 1 запит.
 
Протягом травня належним розпорядникам інформації відповідно до вимог ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» направлено 2 запити.
 
 
 
 
 
Звіт
 
за запитами про доступ до публічної інформації, що надійшли
до прокуратури Запорізької області протягом червня-липня 2013 року
 

 
 
 
Протягом червня-липня 2013 року апаратом прокуратури області розглянуто 10 запитів на отримання публічної інформації.
 
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались: питань досудового розслідування - 1; з питань представництва інтересів громадян та держави в суді - 1; з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 2; з інших питань – 6.
 
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації - 5, відмовлено у задоволені – по 1 запиту, надано роз’яснення - по 4 запитах.
 
 
Відповідно до вимог ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» підпорядкованим прокурорам як належним розпорядникам інформації направлено 1 запит.
 
 
 
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації, що надійшли
до прокуратури Запорізької області протягом серпня 2013 року
 
 
Протягом серпня 2013 року апаратом прокуратури області розглянуто 7 запитів.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались: питань правозахисної діяльності – 2; питань досудового розслідування - 2; питань підтримання державного обвинувачення в суді – 1; питань представництва інтересів громадян та держави в суді - 1; інших питань – 1.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації - 5 запитів, надано роз’яснення - по 2 запитах.
 
Переважна більшість запитів надійшла електронною поштою – 4 запити, поштою - 3 запити.
 
 
 
 
Звіт
про роботу прокуратури Запорізької області з питань забезпечення доступу до публічної інформації
за 9 місяців 2013 року
 
Протягом 9 місяців поточного року органами прокуратури області розглянуто 75 запитів про доступ до публічної інформації, з яких задоволено з наданням відповідної інформації 37 запитів, надано роз’яснення за 33 запитами, відмовлено в наданні інформації за 5 запитами. Направлені іншим розпорядникам інформації 7 запитів, з яких підпорядкованим прокурорам 4 запити.
 
При цьому безпосередньо апаратом прокуратури області розглянуто 45 запитів, з них: задоволено з наданням відповідної інформації - 24 запити, надано роз’яснення - по 17 запитах, відмовлено в наданні інформації – по 4 запитах. Надіслано іншим розпорядникам 3 запити, з яких 3 запити направлено підпорядкованим прокурорам. На кінець звітного періоду на розгляді перебувають 2 запити.
 
За категоріями запити, розглянуті прокуратурою області, стосувались питань: правозахисної діяльності - 3; досудового розслідування -11; підтримання державного обвинувачення в суді – 2; з питань представництва інтересів громадян та держави в суді -3; з питань організаційно-розпорядчої діяльності – 3; інших питань – 23 запити.
 
Міжміськрайпрокурорами протягом 9 місяців поточного року розглянуто 30 запитів на інформацію, з них: задоволено з наданням відповідної інформації - 13 запитів, надано роз’яснення - по 16 запитах, відмовлено в наданні інформації за 1 запитом. Іншим розпорядникам прокурорами направлено 4 запити, з них підпорядкованим прокурорам – 1 запит.
 
За категоріями запити, розглянуті міжміськрайпрокурорами, стосувались питань: правозахисної діяльності - 15; досудового розслідування - 3; підтримання державного обвинувачення в суді – 1; інших питань – 11.
 
Усі запити розглянуті у визначений Законом строк.
 
Випадків оскарження дій прокуратури області та міжміськрайпрокурорів як розпорядників інформації в судовому порядку протягом 9 місяців поточного року не було.
 
До порушників вимог чинного законодавства про доступ до публічної інформації органами прокуратури області вживалися заходи, передбачені статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
За 9 місяців 2013 року органами прокуратури області складено 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.212-3 КУпАП. Безпосередньо структурними підрозділами апарату прокуратури області складено 1 протокол. За результатами розгляду протоколів до відповідальності притягнуто 5 посадових осіб.
 
 
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації, що надійшли
до прокуратури Запорізької області за жовтень  2013 року
 
 
Протягом жовтня 2013 року апаратом прокуратури області розглянуто 11 запитів.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались: питань правозахисної діяльності – 2; питань досудового розслідування - 1; питань представництва інтересів громадян та держави в суді - 1; кадрових питань – 2; інших питань – 5.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації - 7 запитів, надано роз’яснення - по 4 запитах.
 
Направлено відповідним розпорядникам згідно ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» 4 запити, з них підпорядкованим прокурорам 4 запити.
 
 
 
 
 
 
 
Звіт
за запитами про доступ до публічної інформації, що надійшли до прокуратури Запорізької області за листопад 2013
 
 
Протягом листопада 2013 року апаратом прокуратури області розглянуто 8 запитів.
 
За категоріями запити, які розглянуто прокуратурою області, стосувались: питань правозахисної діяльності – 2; питань досудового розслідування - 4; питань організаційно-розпорядчої діяльності - 1; інших питань – 1.
 
З розглянутих запитів задоволено з наданням відповідної інформації - 5 запитів, надано роз’яснення - по 3 запитах.
 
 
 
 
Звіт про розгляд  запитів про доступ до публічної інформації,
що надійшли до органів прокуратури Запорізької області протягом 12 місяців 2013 року
 
Протягом минулого року органами прокуратури області розглянуто 113 запитів про доступ до публічної інформації, з яких задоволено з наданням відповідної інформації 60 запитів, надано роз’яснення за 48 запитами, відмовлено в наданні інформації за 5 запитами. Направлені іншим розпорядникам інформації 13 запитів, з яких підпорядкованим прокурорам - 9 запитів.
 
При цьому безпосередньо апаратом прокуратури області розглянуто 70 запитів, з них: задоволено з наданням відповідної інформації 38 запитів, надано роз’яснення по 28 запитах, відмовлено в надані інформації за 4 запитами. Надіслано іншим розпорядникам 9 запитів, з яких 8 запитів направлено підпорядкованим прокурорам.
 
За категоріями запити, розглянуті прокуратурою області, стосувались питань: правозахисної діяльності – 8; досудового слідства - 15; підтримання державного обвинувачення в суді – 3; представництва інтересів громадян та держави в суді – 4; організаційно-розпорядчої діяльності – 4; кадрових питань – 2; інших питань – 34.
 
Міжміськрайпрокурорами  протягом минулого року розглянуто 43 запити на інформацію, з них: задоволено з наданням відповідної інформації 22 запити, надано роз’яснення по 20 запитах, відмовлено в наданні інформації за 1 запитом. Іншим розпорядникам прокурорами направлено 4 запити.
 
За категоріями запити, розглянуті міжміськрайпрокурорами, стосувались питань: правозахисної діяльності – 19; досудового слідства - 9; інших питань – 15.
 
Усі запити розглянуті у визначений Законом строк.
 
До порушників вимог чинного законодавства про доступ до публічної інформації органами прокуратури області вживалися заходи, передбачені статтею 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За 12 місяців 2013 року органами прокуратури області складено 8 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.212-3 КУпАП. Безпосередньо структурними підрозділами апарату прокуратури області складено 1 протокол. За результатами розгляду протоколів до відповідальності притягнуто 7 посадових осіб.
 

кількість переглядів: 75425