Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Очолив навчальний заклад, в якому впроваджував стандарти освіти ворога, – судитимуть мешканця окупованого Мелітополя

Ювенальні прокурори Мелітопольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що житель Мелітополя з початку широкомасштабного вторгнення підтримав окупаційний режим ворога. За це, при відсутності фахової педагогічної освіти, був призначений директором так званого «Государственного казенного учреждения общеобразовательной организации Запорожской области «Средняя общеобразовательная школа № 24» г. Мелитополь».
 
Псевдоосвітянин активно впроваджував у навчальний процес підконтрольного йому закладу критерії освіти рф - організував викладання шкільних предметів за російськими підручниками та мовою окупанта. Також він закликав інших вчителів шкільних закладів міста до співпраці за стандартами держави-агресора.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1106