Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

Збирав для ворога інформацію про підрозділи ЗСУ та критичну інфраструктуру Запоріжжя - на держзраді викрито ще одного місцевого жителя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури  громадянину  України повідомлено  про підозру у державні зраді, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 
 
За даними слідства, колишній  правоохоронець, який звільнений у 2011 році з органів МВС України, добровільно надав згоду спецслужбам країни-агресора у проведені підривної діяльності проти України. 
 
Підробляючи таксистом, він мав можливість вільно пересуватись територією Запоріжжя та на фото або відео фіксувати  місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ. Також у такий спосіб він збирав дані про розташування об’єктів критично інфраструктури та наслідки ворожих ударів по обласному центру. 
 
Добуту за вказівками куратора інформацію передавав через мобільний додаток Telegram. Отримані від нього розвіддані ворог щонайменше двічі використав для нанесення ураження по інфраструктурі Запоріжжя.
 
Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КК України. Наразі суд обрав йому запобіжний захід тримання під вартою.
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з співробітниками Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 905