Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

Прокуратура в судовому порядку зобов’язала комунальне підприємство  привести у належний стан протирадіаційне укриття в центрі Запоріжжя

Рішенням суду задоволено позов Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя та зобов’язано балансоутримувача привести в належний технічний стан протирадіаційне укриття, розташоване у центральній частині Запоріжжя.
 
Встановлено,  що на балансі одного з комунальних підприємств Запоріжжя перебуває захисна споруда цивільного захисту, яка здатна розмістити майже 100 громадян. Проте, як до, так і після введення в Україні воєнного стану, балансоутримувач, нехтуючи безпекою громадян, не забезпечив її приведення у готовий до використання стан.
 
Суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора про необхідність приведення балансоутримувачем протирадіаційного укриття  у готовність із метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.
 
 
 
До відома: з початку 2023 року прокуратурою вже пред’явлено 11 позовів про зобов’язання балансоутримувачів привести у готовий до використання стан укриття та сховища, які здатні укрити понад 2200 осіб, з яких наразі задоволено 5.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1148