Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2023

На Запоріжжі повідомлено про підозру трьом місцевим мешканцям, які займалися збутом наркотиків на території України з мільйонними доходами

За процесуального керівництва прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя трьох громадян викрито на незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Двох із них затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
За даними слідства, 37-річний раніше судимий місцевий житель разом із ще двома мешканцями обласного центру налагодили схему масової реалізації канабісу елітних сортів по всій території України. Вони створили телеграм-канали, через які цілодобово приймали замовлення від наркозалежних осіб.
 
 
Надалі розфасовували сухий канабіс по вакуумних пакетах та через українські служби експрес доставки відправляли замовникам «товар» по місту та іншій території України. Щомісяця вони збували від 3 до 5 кг канабісу, прибуток від такої діяльності становив від 1 до 1,5 млн грн.
 
 
У ході  санкціонованих обшуків автомобіля та за місцями проживання фігурантів усього вилучено майже 1,3 кг наркотичної сировини, розфасованої по зіп-пакетах, електронні ваги, 10 мобільних телефонів, банківські картки, чорнові записи та гроші в сумі понад 4, 5 тис. грн. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить близько 380 тис. грн.
 
Наразі трьом особам повідомлено про підозру. Організатору та ще одному учаснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1053