Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

Прокуратура в судовому порядку стягнула з енергопостачальної компанії 600 тис. грн надмірно сплачених коштів

Прокуратура продовжує захищати інтереси держави при використанні бюджетних коштів у сфері публічних закупівель.
 
Рішенням Центрального апеляційного господарського суду у повному обсязі задоволено апеляційну скаргу Запорізької окружної прокуратури в інтересах Комишуваської селищної ради до суб’єкта господарювання про визнання недійсними додаткових угод до договору про постачання електричної енергії та стягнення на користь громади понад 600 тис. грн.
 
Прокурори у суді апеляційної інстанції довели,  що під час виконання договору про постачання електроенергії за ініціативи енергетичної компанії укладено 11 додаткових угод, внаслідок чого ціна за поставку товару збільшилася майже на 130%, проте обсяг постачання електроенергії зменшився вдвічі. Це призвело до надмірно сплачених протягом 2021 року органом місцевого самоврядування коштів.
 
Водночас зміни до договору внесені на підставі документів, які фактично не підтверджують ринкового коливання вартості електричної енергії та обґрунтувань зростання ціни. Таким чином, додаткові угоди укладено всупереч вимогам Закону України «Про публічні закупівлі».
 
Наразі стягнуті за судовим рішенням з енергопостачальної компанії 600 тис. грн вже в повному обсязі надійшли до місцевого бюджету територіальної громади.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1001