Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2023

Брали передоплату за неіснуючі будівельні матеріали – підозрюються  троє інтернет-шахраїв

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя трьом місцевим мешканцям, які систематично ошукували громадян під приводом продажу неіснуючих товарів у мережі інтернет, повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, троє  запоріжан, серед яких жінка, розробили схему шахрайського заволодіння майном громадян. З цією метою на платформі «OLX» вони розміщували фейкові оголошення про продаж будівельних матеріалів, які через масові руйнування житлових будинків у воєнний час мають великий попит серед українців. Під час спілкування з потенційними покупцями методом психологічного тиску змушували перераховувати повну або часткову передоплату на підконтрольні їм банківські рахунки.
 
                                         
 
Отримавши гроші, припиняли виходити на зв’язок. За попередніми даними, шахраї ошукали щонайменше 20 жителів різних регіонів та у такий спосіб привласнили більше 100 тис. грн.
 
       
 
Під час обшуків за місцем їх проживання вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, грошові кошти та інші докази злочинної діяльності.
 
                                           
 
Організатору злочинної схеми повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Слідство триває, встановлюється коло потерпілих від злочину громадян.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділення поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області ДКП Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1096