Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

На Запоріжжі за ухилення від мобілізації судитимуть місцевого мешканця

За процесуального керівництва прокурорів Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України, який ухилявся від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що 32-річний місцевий мешканець після оголошення про проведення загальної мобілізації у зв`язку з військовою агресією рф проти України пройшов медичний огляд військово-лікарською комісією та був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією.
 
Проте за відсутності підстав на відстрочку від військової служби під час мобілізації, умисно не прибув до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у місті Запоріжжя.
 
Згідно з санкцією статті, чоловіку за вказане кримінальне правопорушення загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції № 3 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1442