Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

На Запоріжжі триває боротьба із незаконним обігом зброї та боєприпасів  —  викрито співробітника поліції

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури викрито співробітника одного з відділів поліції Запорізького РУП у незаконному  зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, поліцейський, в умовах воєнного стану, у гаражному приміщенні на території Запоріжжя зберігав вогнепальну зброю та боєприпаси для її подальшої реалізації та особистого збагачення.
 
                                         
 
Також під час проведення слідчих дій отримано інформацію щодо місця зберігання партії зброї та боєприпасів. У ході проведених невідкладних обшуків вилучено ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, 2 автомати Калашнікова, тротилову шашку та підривні детонатори, корпуси гранат РКГ-3, РГД-5, Р-42, Ф-1, а також понад 3 тисячі набоїв різного калібру.
 
                                         
 
Вилучені речові докази направлено на експертизи, після яких буде надана додаткова правова кваліфікація.
 
Триває слідство, встановлюються причетність поліцейського та інших осіб до схрону зі зброєю та боєприпасами, джерела їх надходження.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу Запорізького управління ДВБ Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1259