Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

Очолили окупаційні «органи влади» Мелітопольського району - у колабораціонізмі підозрюється  депутат райради  та ще четверо громадян України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Кирилівської селищної ради та ще чотирьом громадянам України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
      
За даними слідства, в червні 2022 року колишній депутат добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду «председателя Атманайского сельского совета». 
 
Після призначення він підбирав кандидатів та співробітників у підпорядкований незаконний орган влади та забезпечував його безперешкодну роботу. Також закликав підприємців до співпраці з окупантами та реєстрації установчих документів за стандартами країни-агресора.
 
Інша підозрювана, яка підтримувала режим країни-агресора, була  призначена так званою заступницею «председателя Атманайского сельского совета».
 
Ще двоє мешканців Мелітопольського району в липні 2022 року добровільно зайняли керівні посади в окупаційних органах влади - «председатель Ефремовского сельского совета» та «председатель Лиманского сельского совета».
 
У січні 2023 року пішла на співпрацю з російськими загарбниками ще одна громадянка України, яка обійняла  псевдопосаду «заместителя главы администрации Кирилловского сельского поселения». З лютого 2023 року отримала підвищення до «первого заместителя главы» цього незаконного органу влади.
 
Наразі псевдопосадовці  продовжують виконувати злочинні розпорядження представників окупаційної адміністрації та беруть участь у примусовій паспортизації населення. Крім цього, проводять агітаційні заходи серед освітян, на яких схиляють до відновлення навчального процесу за програмою країни-агресора.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1172