Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Заволодіння майже 800 тис. грн бюджетних коштів під час реконструкції спортмайданчика - на Запоріжжі судитимуть злочинне угруповання

Прокурорами Запорізької обласної та Пологівської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4-х членів організованої злочинної групи за фактом заволодіння чужим майном та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що депутат однієї з місцевих рад, технічний експерт, а також керівник та інженер товариства-підрядника об’єднались у злочинне угруповання з метою заволодіння бюджетними коштами, які виділені під реконструкцію мультифункціонального спортмайданчика в одному з міст обласного підпорядкування. Підозрювані вносили до актів виконаних робіт завідомо неправдиві відомості та умисно завищили обсяг будівельних робіт та їх якість.
 
Підписані документи стали підставою для перерахування підприємству-підряднику майже 800 тис. грн надлишкових бюджетних коштів. 
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Відділу поліції № 4 Пологівського РВП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1069