Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Очолила так звану «Военно-гражданскую администрацию Осипенковского ОТО» - депутатка підозрюється у колабораціонізмі

Запорізькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру депутатці Осипенківської сільської ради у колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці квітня 2022 року громадянка України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, пішла на угоду з ворогом та обійняла  посаду так званого «зам. главы Осипенковской объединенной территориальной общины» Бердянського району, а з червня 2022 року отримала «підвищення» до псевдопосади «главы Военно- гражданской администрации Осипенковского ОТО». 
 
Виконуючи покладені на неї обов’язки, здійснювала загальне керівництво підпорядкованими їй незаконними органами влади, забезпечувала підбір кадрів до нього. Закликала «націоналізувати» підприємства, комунальні установи  та укладати за стандартами країни-агресора договори з міністерствами рф.
 
Також агітувала співробітників сільради, шкіл та  дитячих садків до співпраці з окупаційною владою та роботи за нормами та вимогами законодавства держави-агресора. З метою допомоги військовим рф від українських фермерів та підприємців вимагала кошти, а у разі відмови погрожувала негативними наслідками від російських військових. Крім цього, проводила серед місцевого населення агітаційні заходи та примусову паспортизацію.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1104