Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

На Запоріжжі судитимуть чоловіка, який очолив захоплений окупантами Бердянський порт та сприяв у перевлаштуванні його роботи  на користь країни-агресора

Прокурори Запорізької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства, в квітні 2022 року підозрюваний, заручившись підтримкою представників окупаційної адміністрації, погодився на призначення «и.о. начальника Бердянського морського торговельного порту», а з липня 2022 року за наказом псевдогубернатора Запорізької області став так званим «директором государственного унитарного предприятия Запорожской области «Бердянский морской торговый порт».
 
Псевдокерівник добровільно надавав допомогу ворогу у перевлаштуванні роботи морського порту на користь країни-агресора. Організував інвентаризацію майна портового господарства з подальшою передачею у власність ворога належних Україні матеріальних цінностей - буксирів, портових кранів, автонавантажувачів, автомобільну вантажну техніку тощо.
 
Працюючи на окупаційну владу, він забезпечив вилучення зерна з агропромислових комплексів та зернових терміналів Запорізької області з метою його незаконного вивезення.
 
У своїх інтерв’ю пропагандистським ЗМІ активно розповідав про діяльність підприємства в «плідній» взаємодії з окупаційною адміністрацією РФ.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі   Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1198