Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

У Запоріжжі відбулась чергова зустріч керівництва обласної прокуратури з представниками Моніторингової місії ООН в Україні

У Запорізькій обласній прокуратурі відбулась чергова робоча зустріч виконувача обов’язків керівника обласної прокуратури Андрія Коваля з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні. 

  
Також у заході брали участь керівники
структурних підрозділів обласної прокуратури Микита Ковалевський, Олена Крючкова та Олександр Ніколенко.

 
Під час зустрічі приділено увагу стану розслідуванню воєнних злочинів та притягнення до відповідальності винних осіб.  
 
Прокуратура окремо  проінформувала представників Місії  про дитячу смертність внаслідок постійних обстрілів території Запорізької області, а також інших порушень міжнародного гуманітарного права окупаційною владою РФ стосовно дітей.
 
Окремо обговорено проблемні питання, які виникають у прокурорів та слідчих під час фіксації та досудового розслідування вичинених військовими рф на окупованій території Запорізької області вбивств, сексуального насильства, викрадення та насильницького утримання цивільного населення. 
 
 
Наприкінці зустрічі Андрій Коваль висловив готовність відомства до плідної співпраці та постійної комунікації з представниками Місії з метою обміну практичними напрацюваннями та недопущення порушень прав людини.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1459