Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

Обійняли псевдопосади в незаконно створених органах влади на окупованій території Запорізької області – на колабораційній діяльності викрито ще 5-х громадян України

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури трьом громадянам України повідомлено про підозру, стосовно ще двох до суду скеровано обвинувальні акти за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
Розслідуванням установлено, що під час окупації Мелітопольського та Пологівського районів ще п’ятеро місцевих мешканців пішли на співпрацю з російськими загарбниками.  
 
Один із них - колишній голова одного із селищ Пологівського району - підтримав режим країни-агресора та був призначений головою так званого «Вишневатского поселкового совета Пологовского района Запорожской области». 
 
Усіляко допомагала підтримувати окупаційний режим ще одна підозрювана - держреєстраторка Нововасилівської ОТГ Мелітопольського району. За пропозицією окупаційної влади з  червня 2022 року вона добровільно обійняла псевдопосаду голови «Администрации Нововасильевского сельского поселения Мелитопольского района Запорожской области».  З листопада 2022 року цей окупаційний орган очолила інша колаборантка - колишня посадовиця місцевого органу влади Приазовського району.
 
Також ще двоє мешканців Мелітопольського району добровільно зайняли керівні посади в окупаційних органах влади - «заместителя главы военно-гражданской администрации Мелитопольского района Запорожской области» та «первого заместителя главы Веселовской поселковой администрации Мелитопольского района». 
 
Наразі псевдопосадовці  продовжують виконувати злочинні розпорядження представників окупаційної адміністрації та  здійснюють загальне керівництво підпорядкованими їм незаконними органами влади.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалося слідчими Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 298