Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2023

Керівники правоохоронних органів регіону обговорили стан захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану

29 березня 2023 року під головуванням виконувача обов'язків керівника Запорізької обласної прокуратури Андрія Коваля відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.
 
У нараді брали участь голова Запорізької обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації, очільники Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, територіальних та міжрегіональних підрозділів поліції, Управління СБУ в Запорізькій області, Територіального управління ДБР у м. Мелітополі, а також заступники керівника обласної прокуратури, начальники структурних підрозділів апарату та керівники окружних прокуратур.
 
             
 
Відкриваючи захід, виконувач обов'язків керівника обласної прокуратури подякував правоохоронцям за самовіддану працю в суворих реаліях війни та окреслив пріоритети у роботі на поточний рік. Серед них: протидія злочинам, пов’язаним із державною зрадою та проявами колабораціонізму, незаконним переправленням осіб через державний кордон України та ухиленням від призову на військову службу за мобілізацією, порушеннями бюджетного, антикорупційного та земельного законодавства, незаконним обігом зброї та наркотиків, а також тим, що вчиняються із використанням ІТ-технологій.
 
    
 
Учасники наради обговорили проблемні питання за цими напрямами діяльності та визначили шляхи їх вирішення.
 
Окрему увагу звернуто на нагальну потребу захисту та поновлення прав дітей, які масово порушуються окупантами та їх прихильниками.
 
Підводячи підсумки, Андрій Коваль наголосив на необхідності встановлення та притягнення до відповідальності кожного, хто перейшов на бік ворога та сприяє у будь-який спосіб збройній агресії. 
 
Також він зазначив, що всі органи кримінальної юстиції мають спрямувати свою діяльність на реальний захист прав громадян, інтересів суспільства і держави, спільно і злагоджено працювати для наближення перемоги.
 
За результатами заходу прийнято узгоджені заходи, направлені на забезпечення законності та правопорядку в регіоні. Визначено строки їх виконання.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 219