Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2023

Незаконне постачання на територію області контрафактних цигарок – у Запоріжжі судитимуть двох місцевих мешканців

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду  обвинувальний акт стосовно двох громадян за фактом незаконного придбання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, з липня по вересень 2022 року двоє мешканців Запоріжжя налагодили незаконний бізнес із постачання на територію області безакцизних тютюнових виробів. Контрафактні цигарки купували через мережу Інтернет. Користуючись послугами одного із поштових перевізників, замовляли доставку сумнівного товару до Запоріжжя. Потім, маючи в користуванні мікроавтобус, розвозили до місць збуту в торговельних об’єктах міста.
 
Під час слідчих дій із незаконного обігу вилучено понад 130 тис. пачок цигарок, вартість яких за цінами «чорного ринку» складає більше 6,5 млн грн.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу № 4 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1041