Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Розтрата на понад 265 тис. грн на ремонті протирадіаційного укриття у Дніпрорудному-  підозрюється колишній посадовець та директор підприємства-підрядника

Прокурори Василівської окружної прокуратури колишньому посадовцю Дніпрорудненської міської ради та директору будівельного підприємства повідомили про підозру у розтраті чужого майна та службовому підробленні, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
За даними слідства, до повномасштабного вторгнення рф та окупації Василівського району за результатами проведення відкритих торгів між Дніпрорудненською міськрадою та товариством-підрядником укладено договір на проведення капремонту протирадіаційного укриття, розташованого у Дніпрорудному.
 
З метою заволодіння частиною бюджетних коштів  підозрювані внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та умисно завищили фактичний обсяг та вартість проведених робіт. Внаслідок цього комерційній структурі  з місцевого бюджету перерахована надмірна оплата у понад 265 тис. грн за фактично не виконані роботи.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1130