Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2023

У Запоріжжі викрито шахрайський call-центр  учасники якого  виманювали гроші у довірливих громадян

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя  викрито та припинено протиправну діяльність ще одного шахрайського кол-центру, працівники якого під  виглядом благодійної організації виманювали у громадян кошти (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, троє місцевих мешканців розробили злочинну схему шахрайського заволодіння коштами людей, до якої  залучили ще 26 осіб. В одному зі спальних районів міста вони облаштували call-центр, який оснастили комп’ютерною технікою з відповідним програмним забезпеченням.
 
                  
 
Оператори телефонували громадянам Ізраїля та видавали себе за співробітників відомої в їх країні благодійної організації. Під час розмови вони входили у довіру та пропонували надати фінансову допомогу хворим людям, у тому числі біженцям. У такий спосіб учасники шахрайської схеми щомісяця «заробляли» до 650 тис. грн. 
 
Під час санкціонованого обшуку вилучено 50 одиниць комп’ютерної техніки, 8 мобільних телефонів, банківські картки, списки ошуканих громадян та інші чорнові записи тощо.

 
 Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 4 Запорізького РУП Головного управління  Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1089