Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

Збитки на понад 1 млн грн на зборі врожаю гороху - підозрюється керівник одного з держпідприємств НААН

За процесуального керівництва прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури викрито схему розкрадання врожаю державного аграрного підприємства.
 
За даними слідства, у 2021 році керівник одного з держпідприємств, яке входить до структури Національної академії аграрних наук України, після збору врожаю гороху вирішив на користь інших осіб привласнити його частину. 
 
З цією метою у відповідних облікових документах він майже вдвічі занизив кількість врожаю цієї сільгоспкультури, зрощеного на земельних ділянках державної власності за рахунок посівного матеріалу і техніки підприємства. 
 
Потім «легальний» врожай гороху разом із майже 130 тонами «прихованого» вивіз до підконтрольного елеватора з метою подальшої реалізації. За вказаних обставин державі спричинено збитки на понад 1 млн грн.
 
Наразі керівнику підприємства повідомлено про підозру у використанні службового становища всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Мелітопольського РУП та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1078