Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2023

6500 дол США за оформлення фіктивної інвалідності для виїзду за кордон – на Запоріжжі підозрюють головного лікаря приватної клініки та його спільників

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито 3-х учасників злочинної схеми сприяння у незаконному перетині чоловіками призовного віку через кордон України. 
 
За даними слідства, головний лікар приватної клініки Запоріжжя, діючи спільно з 2-ма місцевими мешканцями, пропонували чоловікам, охочим виїхати з України, свої послуги з виготовлення підроблених медичних документів про наявність інвалідності.
 
Група осіб діяла за заздалегідь розробленим злочинним планом. Лікар, користуючись своїми медичними знаннями та зв’язками, вирішував питання з оформлення висновку «МСЕК» про встановлення групи інвалідності. Його спільники займались пошуком потенційних клієнтів, передачею їм фіктивної медичної документації та отриманням грошових винагород.
 
                               
 
 Ціна такої послуги складала 6500 доларів США. 
 
                       
 
Правоохоронці викрили одного з учасників схеми під час передачі підроблених документів та проведення остаточного розрахунку за надані послуги. 
 
Наразі усім трьом повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 
 
Слідство триває, встановлюється коло причетних до злочинної діяльності осіб. 
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі слідчими Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області, за оперативного супроводу співробітників СБУ, Запорізького управління ДВБ Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділів «Альфа» та «КОРД».
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1326