Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

Наркобізнес із щомісячним доходом до 9 млн грн – на Запоріжжі перекрито канал з виготовлення та збуту «Альфа-PVP»

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя трьох громадян викрито на виробництві та зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Двом із них за цим фактом повідомлено про підозру та затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
За даними слідства, троє чоловіків організували масове виробництво особливо небезпечної психотропної речовини – «Альфа-PVP». З цією метою вони облаштували приміщення покинутої ферми на околиці Нікополя під потужну нарколабораторію. 
 
           
 
Замовлення на психотроп приймали через інтернет-магазин та телеграм-канал. Надалі через поштові відправлення збували його гуртовими партіями по Запоріжжю та іншій території України. Щомісяця така незаконна діяльність приносила їм від 6 до 9 млн грн прибутку. 
 
                       
 
Правоохоронці провели 14 обшуків за місцем розташування нарколабораторії, у домоволодіннях, гаражних приміщеннях та в автомобілях наркоділків. 
 
Під час слідчих дій вилучено 35 кг готового «Альфа-PVP», ще 30 літрів психотропу на завершальному етапі синтезу, близько 800 літрів різноманітних прекурсорів, лабораторне обладнання, гроші, автомобілі, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки тощо. Орієнтовна вартість вилученого із незаконного обігу психотропу за цінами «чорного ринку» становить близько 30 млн грн. 
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю в області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 928