Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2023

Брав участь у «легалізації» злочинного захоплення ворогом Запорізької АЕС  – колишній співробітник підприємства підозрюється у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому співробітнику одного з підприємств атомної енергетики України за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
 
За даними слідства,  громадянин України, займаючи керівну посаду на Запорізькій АЕС, залишився в окупованому Енергодарі та пішов на співпрацю з ворогом. 
 
Погодившись на призначення першим заступником директора так званої «Эксплуатирующей организации Запорожской АЭС» - директором так званої «Запорожской атомной электростанции», добровільно надавав допомогу державі-агресору з реалізації злочинного указу президента рф, яким Запорізька АЕС  віднесена до суб’єктів російського енергетичного ринку.
 
Чоловік спільно з представниками окупаційної адміністрації організував серед персоналу Запорізької АЕС зібрання, на яких схиляв їх до підтримки дій  та рішень  ворога, у тому числі  стосовно нових «умов» та «режиму роботи» захопленої станції. 
 
Керуючи підприємством, забезпечив оформлення нових ліцензій на використання атомної енергії енергоблоків Запорізької АЕС в енергосистемі держави-агресора.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 962