Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

На Запоріжжі до 15 років ув’язнення засуджено псевдомера окупованого Бердянська

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження представника ще однієї забороненої в Україні політичної партії «Союз лівих сил» визнано винним у державній зраді та колабораціонізмі (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Його засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади в органах влади та установах незалежно від форми власності строком на 10 років та з конфіскацією всього належного майна.
 
Прокурорами в суді доведено, що місцевий політичний діяч перейшов на бік ворога та добровільно надав згоду на допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. 
 
У березні 2022 року він проголосив себе «виконувачем обов’язків мера Бердянська», про що публічно повідомив мешканцям окупованого міста у відеозверненні через мережу Інтернет. 
 
Потім псевдопосадовець видав наказ про створення так званої "мерії міста Бердянска", на яку поклав функцію органу виконавчої влади. 
 
Взявши на себе відповідні обов’язки, псевдомер забезпечує діяльність окупаційної адміністрації держави-агресора на території Бердянська, здійснює пропаганду та створює серед місцевого населення позитивний образ «русского мира».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1146