Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Очолив так звану «військово-цивільну адміністрацію Бердянського району»  - підозрюється громадянин

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури мешканцю Бердянська повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, чоловік погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації та добровільно зайняв посаду «заступника голови по управлінню Бердянським районом» у так званій «ВЦА м. Бердянськ».
 
Погрожуючи полоном, він змушував голів територіальних громад взаємодіяти з окупаційною владою, а також схиляв і населення до співпраці з ворогом. Організував перехід місцевих мешканців на умови нового ворожого мобільного оператора.
 
Після реорганізації в  жовтні 2022 року структури «ВЦА м. Бердянськ» очолив утворений у її складі псевдоорган – «ВЦА Бердянського району». Ставши його головою, він активно продовжив впроваджувати окупаційну політику в різні сфери життя місцевого населення.  Організовував інвентаризацію та облік об’єктів нерухомості, введених в експлуатацію до повномаштабного вторгнення рф, та земельних ділянок на так званій «підконтрольній території». Примушував місцевих підприємців до  перереєстрації установчих документів  за стандартами країни-агресора.
 
Крім того, неодноразово надавав інтерв’ю пропагандистським ЗМІ з приводу діяльності самопроголошених органів влади в окупованому Бердянську.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1568