Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2023

Продав авто, привезене до України як гуманітарна допомога для ЗСУ – викрито запоріжанина

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито запоріжанина під час незаконного продажу гуманітарного авто. Наразі йому повідомлено про підозру за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги  (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
За даними слідства, 35-річний чоловік із невстановленою особою організували продаж автомобіля, який ввезений в Україну на замовлення благодійної організації для передачі Збройним силам України. 
 
Отримавши із-за кордону гуманітарний позашляховик, учасники схеми на інтернет платформі розмістили оголошення про його продаж. У такий спосіб вони підшукували покупців, готових придбати його за «іншими правилами» - сплатити гроші, а у відповідному документі поставити підпис про його безоплатне отримання.
 
                              
 
Громадянина викрито правоохоронцями після укладення угоди та «передачі» благодійної автівки за  7400 доларів США.
 
Досудове розслідування триває.
 
Заходи з викриття проведено прокуратурою спільно зі слідчими Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1247