Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

45 тис. грн за позитивні результати перевірки електрообладнання  – підозрюються співробітник ПАТ «Запоріжжяобленерго» та його спільник

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя співробітника ПАТ «Запоріжжяобленерго» та його пособника викрито у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за позитивні результати перевірки електрообладнання.
 
За даними слідства, інженер контролюючого органу, залучивши колишнього колегу, вимагали від місцевої мешканки 45 тис. грн  неправомірної вигоди. За ці кошти вони обіцяли своє сприяння в уникненні  відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 180 тис. грн за нібито вчинені нею порушення у сфері обліку електроенергії.
 
                             
 
Обумовлену суму отримали у декілька етапів. Під час передачі останньої  частини спільники були затримані правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі їм повідомлено про підозру за фактом одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди за бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах третьої особи, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368-3 КК України), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводження УКР ГУНП в Запорізькій області та за сприяння керівництва ПАТ «Запоріжжяобленерго».
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1626